USA bičují sněhové bouře. Domácnosti jsou bez proudu, střechy se bortí

Oblíbené lyžařské středisko v kalifornských horách si na nedostatek sněhu rozhodně nemůže stěžovat. Naopak, v takzvaném olympijském údolí ho je tolik, že lidé mají problém trefit domů a po vesnici se musí pohybovat v několikametrových závějích.

Některé střechy obrovské nánosy sněhu nezvládají. Propadají se u rodinných domů i obchodních center. Řemeslníci prý podobný nápor telefonátů od lidí s poškozenými domy nepamatují. "Dokonce jsou to i lidé, kteří jsou stále uvěznění. Nemůžou se ani dostat ven z vlastního domu," uvedl architekt Dale Cummins.

[chooze:article;value:494793]

Extrémním podmínkám čelí i severovýchod USA. Nejhorší situace bude podle předpovědi ve státech Massachusetts nebo New York. Právě na jednom z tamních letišť kvůli špatné viditelnosti sjelo letadlo z ranveje. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Dalších 400 letů aerolinky zrušily. Lidé mají na sněhovou nadílku rozdílné názory.

"Zatím to je velmi, velmi mírné. Není moc sněhu, není ani taková zima. Je to hezké. Zima je zatím velmi mírná," uvedl Peter Davis. "Počasí je opravdu zlé. Ovlivňuje to každého. Já dneska ani nemůžu pracovat, protože v tomhle počasí nemůžu řídit," postěžoval si taxikář Jean Guerrer.

Někteří lidé nešli do práce a doma zůstaly i tisíce dětí. Kvůli sněhu zůstaly uzavřené stovky škol. Bez proudu bylo kvůli extrémním přívalům sněhu v jednu chvíli 248 tisíc domácností. Varování před bouřemi v oblasti platí ještě ve středu

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.