Ušetřete na letošní dovolené. Expert popsal výhody i rizika first minute

Výhody nákupu first minute zájezdů podle Rušikvase převažují. "Výběr na první moment znamená široký výběr pro klienta, jenž z té nabídky, která je vytvářena s předstihem, téměř rok dopředu, má možnost vybírat si hotely, které jsou oblíbené a nejžádanější," nastínil výhody Rušikvas.

Zájezdy pořizované dopředu jsou podle provozního ředitele CK Blue Style nejvýhodnější. "Obecně se na first momenty vážou nejširší slevy a výhody typu dítě zdarma, slevy stálého klienta a další. Klient, který si sjedná zájezd na první moment, má navíc nízkou prvotní zálohu i jeho režim splátek je rozložen," doplnil Rušikvas.

[chooze:article;value:482691]

​Tento typ dovolené s sebou ale nese samozřejmě i nějaké nevýhody. "Je to dlouho dopředu a může se stát, že dojde k nečekaným věcem. Klient může být nucen zájezd zrušit, pro tento případ doporučujeme, aby si klienti sjednali pojištění storna zájezdu. Jsou pak krytí do odjezdu a všechny nečekané situace jsou v rámci pojištění hrazeny," řekl provozní ředitel.

Podle něj se vrací zájem Čechů o first minute zájezdy, protože v minulém roce zájezdy na poslední chvíli kvůli velkému zájmu téměř nebylo možné pořídit. "Vidíme napříč trhem velký zájem o first moment zájezdy," potvrdil.

[chooze:article;value:478360]

​Největším rizikem v oblasti nárůstu cen zájezdů je podle něj v tuto chvíli palivový příplatek. "Ten vždy reflektuje vývoj ceny paliva a může dojít k nějaké oscilaci a nárůstu. Pokud lidé sjednají zájezd dopředu, jsou krytí do určité výše pohybu ceny palivového příplatku," uzavřel Rušikvas. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.