Ústecko drtí sedmá nemoc. Nakazily se desítky dětí

Desítky nemocných dětí jen za poslední dva týdny. Mateřská škola v Ústí nad Labem apeluje na rodiče, aby své děti důkladně kontrolovali. Jakmile u nich objeví vyrážku, teploty nebo puchýřky na jazyku, měli by je nechat doma.

"Dvacet, třicet dětí. Je to docela dost. Objevilo se pár případů sedmé nemoci, rodiče upozorňujeme, že když ten případ vidíme, tak voláme, aby si rodiče pro dítě přijeli," uvedla učitelka z tamní mateřské školy Michala Kašperlíková.

[chooze:article;value:558836]

Hygienici evidují nárůst v počtu nahlášených případů. Sedmá nemoc je infekční onemocnění a šíří se především v dětském kolektivu, onemocnět ale mohou také dospělí. Hlavním příznakem jsou pupínky na rukou a nohou a puchýřky v ústech.

U sedmé nemoci se léčí jen její příznaky, je potřeba snižovat teploty a zmírňovat vyrážku. Vhodné přípravky doporučí rodičům lékárníci. V akutních případech se může objevit zápal plic nebo zánět mozkových blan.

Lidé se určitě setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá nemoc. Číslování pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje.  

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.