Ústí nad Labem chce zatočit s černými pasažéry v MHD. Zavedlo proto opatření

Pouze předními dveřmi mohou lidé v Ústí nad Labem nastupovat na většině zastávek 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, a to včetně víkendů a svátků. "Určitě dojde ke zvýšení bezpečnosti dopravy a také k většímu pořádku ve vozidlech. Řidič bude mít větší přehled o skladbě cestujících a vyšší kontrolu nad jízdními doklady," vysvětlila mluvčí Dopravního podniku města Ústí nad Labem Jana Dvořáková.

Obyvatelé Ústí nad Labem opatření vítají. Očekávají, že přinese do autobusů větší pořádek a lidé budou méně jezdit načerno. Jiní se obávají třeba toho, že budou mít autobusy zpoždění.

[chooze:article;value:523396]

"Nebude takový bordel v autobusech. Lidi nebudou jezdit načerno, snad. I když si myslím, že stejně budou,“ řekl jeden z dotázaných lidí. "Jak to bude jezdit? To bude zdržení všude," obává se další obyvatel.

Na těch nejvytíženějších zastávkách v centru města opatření platí od šesté hodiny večerní. Další výjimka platí pro lidi s kočárky a invalidy. Ti do autobusů a trolejbusů stále nastupují dveřmi, které jsou pro ně určené.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.