Ústí nad Labem vytvořilo parkovací zóny. Strážníci ale nedokáží neplatiče odhalit

Ještě ani nedozněla kauza kolem zatopené protipovodňové vany a v Ústí už se řeší další kauza jako vystřižená z bájného Kocourkova. Tentokrát jde o placené parkování, které ale nikdo platit nemusel.

Na střekovském nábřeží město loni v září zavedlo modrou zónu. A začalo vybírat peníze buď za jednorázové stání, nebo si tamní obyvatelé mohli zaplatit takzvané rezidenční stání.

[chooze:article;value:536307]

Jednorázové stojí 20 korun na hodinu, rezidenční je za 1 500 na rok. Problém je v tom, že pokud se někdo rozhodl neplatit, ušetřil. Placené stání totiž nikdo nekontroloval, neměl čím. Strážníci nemají speciální mobil, který umí neplatiče odhalit. A když to teď prosáklo na povrch, situaci vysvětlují šalamounsky. "Dva měsíce jsme upozorňovali obyvatele, že ta zóna je placená, že se tam budou dávat pokuty," sdělil ředitel ústecké městské policie Jan Novotný.

Lidi rozladilo už jen samotné zavedení parkovacích zón. Zařízení ke kontrole zaplaceného parkování prý strážníci dostanou ještě tento týden a ihned začnou s kontrolami. "Ve čtvrtek budeme mít dva nové telefony, které mají tu aplikaci, která nám odhalí řidiče, který má nebo nemá zaplaceno," varoval Novotný.

Na dotaz, proč město spouštělo placené parkování, když ho nemá čím kontrolovat, magistrát nereagoval. V jiné části města fungují modré zóny už dva roky. Strážníci tam mají dvě zařízení ke kontrole, ve funkčním stavu prý často ale bývá jen jedno.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.