Utajený pohřeb Laufera: Zdeňka Trošku ovládly emoce, na konci zazněl potlesk

[chooze:gallery;value:35683]

​Jen úzká rodina a nejbližší přátelé a kolegové přišli ve čtvrtek dát poslední sbohem nezapomenutelnému zpěvákovi a herci Josefu Lauferovi. Nechyběla jeho dcera Ester, která byla svému otci po celou dobu jeho nemoci obrovskou oporou.

Obřad, který byl neveřejný a zúčastnit se ho mohla jen hrstka vyvolených, se konal v motolském krematoriu v Praze. Rozloučit se s oblíbeným umělcem přišli například hudební skladatel Ondřej Soukup s manželkou Lucií Šoralovou, zpěvačka Leona Machálková i Lauferův přítel, hudebník Zdeněk Hrubý. 

​Velký smutek a pohnutí se daly vyčíst z tváře režiséra Zdeňka Trošky. Mezi pozvanými byli také kolegové z Divadla Broadway Josef Vágner a Jan Kopečný nebo herci Yvetta Blanarovičová, Hana Čížková a Pavel Nový.

Na konci obřadu zazněl ve smuteční síni poslední potlesk, kterým přítomní vzdali Josefu Lauferovi hold.

[chooze:article;value:552052]

S Josefem Lauferem se mohla v uplynulých dnech rozloučit také veřejnost. "V pasáži Divadla Broadway bylo pietní místo s fotografií pana Laufera, lidé tam zapalovali svíčky, nosili květiny," sdělil vedoucí produkce a PR manažer divadla Stanislav Běle.

Podle deníku Aha! měl ale na pohřbu chybět Karel Greif, syn manželky Laufera, kostýmní výtvarnice Ireny Greifové. Toho si do vztahu přivedla z předchozího manželství. "Pepíka jsem měl moc rád," řekl deníku Greif. 

Poslední roky svého života strávil Josef Lafuer v kómatu, ve kterém skončil po komplikaci způsobené při operaci srdeční chlopně v březnu 2020. Po čtyřech měsících se částečně probudil a rodina věřila, že se mu vrátí vědomí, k tomu ale bohužel už nedošlo. Jeho největším hitem byla ikonická píseň Sbohem, lásko, já jedu dál. Působil také v kapele Golem, kterou sám založil. Často rovněž vystupoval v řadě divadelních muzikálů. 

Lauferova dcera popsala, jak s otcem oslavili jeho narozeniny v nemocnici (2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.