Útočník řádil v domě političky Pelosiové. Soud ho uznal vinným, hrozí mu 50 let

V pátek 28. října 2022 kolem druhé hodiny ráno do domu jedné z nejmocnějších žen v USA Nancy Pelosiové v San Franciscu vnikl neznámý muž a křičel, kde politička je. Kladivem zaútočil na jejího manžela Paula a zastavila ho až přivolaná policie.

Nebezpečným vetřelcem je 43letý zastánce konspiračních teorií David DePape. Ve čtvrtek v ostře sledovaném případu opět stanul před soudem v San Franciscu a vyslechl si jasný verdikt poroty –⁠ vinen. 

"Tento rozsudek o vině vysílá jasný vzkaz, že bez ohledu na to, jaké je vaše přesvědčení, nemůžete fyzicky napadnout člena Kongresu nebo jeho nejbližší rodinu kvůli tomu, že nesouhlasíte s tím, jakou práci odvádí," prohlásil kalifornský prokurátor Ismail Ramsey. 

[chooze:article;value:479482]

​Útočník chtěl původně tehdejší předsedkyni Sněmovny reprezentantů unést a při plánovaném výslechu nejspíš také mučit. Když zjistil, že není doma, surově místo toho napadl jejího tehdy 82letého manžela. Ten skončil na operačním sále s frakturou lebky a dalšími zlomeninami.

DePape čelí sérii obvinění, mezi nimi z pokusu o vraždu, vloupání, napadení smrtící zbraní nebo vyhrožování veřejnému činiteli. Další soudní stání proběhne 29. listopadu. Útočníkovi hrozí až 50letý pobyt za mřížemi.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.