Útočník v centru Paříže ubodal muže a další dva lidi zranil

Podezřelý byl krátce po útoku zadržen poblíž místa činu. Úřady uvedly, že měl vážné psychické poruchy a policii řekl, že je rozrušený ze smrti muslimů ve světě, včetně Gazy. Francouzská národní protiteroristická prokuratura uvedla, že zahájila vyšetřování, informuje The New York Times.

Ministr Darmanin dodal, že útočníka zadržel jeden ze zasahujících policistů, který proti němu použil paralyzér. Podezřelý nejprve krátce po 21. hodině zaútočil na dva německé turisty na nábřeží Quai de Grenelle nedaleko Eiffelovy věže a jednoho z nich, Němce filipínského původu, zabil nožem. Druhá osoba, žena, nebyla zraněna, uvedl Darmanin.

[chooze:article;value:530724]

"Tato osoba byla zjevně připravena zabíjet další lidi," řekl pan Darmanin novinářům. Podle informací od policie měl útočník při útoku údajně křičel "Alláhu Akbar". Tototžnost zadrženého ministr neupřesnil, ale uvedl, že je to Francouz, narozený v roce 1997 v Neuilly-sur-Seine, na luxusním předměstí Paříže, a byl v hledáčku francouzských zpravodajských služeb.

Muž byl v roce 2016 odsouzen za zmařenou snahu provést "násilnou akci" a v roce 2020 byl propuštěn, uvedl bez dalších podrobností ministr Darmanin s tím, že zadržený muž žije se svými rodiči jižně od Paříže, má "velmi vážné psychické poruchy" a podstupuje psychiatrickou a neurologickou léčbu.

 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.