Útočník z Drážďan zemřel. Měl zabít svou matku, pak držel rukojmí

Německá policie uzavřela v sobotu dopoledne obchodní centrum Altmarkt-Galerie v centru Drážďan. Ozbrojený 40letý muž tam totiž v drogerii zajal ženu a dítě a spolu s nimi se tam zabarikádoval.

Dotyčný měl ráno zavraždit v bytě ve čtvrti Prohlis svou 62letou matku, informoval portál Bild. Policisté následně potvrdili, že tělo našli. Dle jejich prvotního vyšetřování šlo zřejmě o vyvrcholení rodinného dramatu.

Po tomto incidentu měl kolem půl deváté ráno utéct do budovy Radia Dresden v Ammonhofu. Tam střílel na dveře u hlavního vchodu. Dovnitř se mu však dostat nepodařilo. "Naštěstí se všem zaměstnancům podařilo dostat do bezpečí," sdělil šéf rádia Tino Utassy.

[chooze:article;value:476757]

Následně odjel útočník autem k nedalekému obchodnímu domu. Ten se nachází v centru města blízko hlavního vlakového nádraží i oblíbeného vánočního trhu Strietzelmarkt, který je prozatím stále uzavřený.

Zásahová jednotka vtrhla do objektu zhruba kolem poledne. Policisté s mužem vyjednávali skrz telefonní hovor, následně se jim ho podařilo zadržet. Během zásahu se však vážně zranil, krátce nato zemřel. Chlapec se ženou jsou v naprostém pořádku.

Policisté vyzývali lidi, aby se oblasti vyhýbali, píše portál Deutsche Welle. Do Drážďan však v tomto vánočním čase míří tisíce lidí, a to i z Česka. Omezená byla doprava, a to včetně MHD.

[chooze:gallery;value:29620]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.