Útočník zabil v japonském Nakanu čtyři lidi včetně dvou policistů

Podle agentury Kjódó byl útočník identifikován jako nejstarší syn jedno z členů tamní městské rady. Pachatel z místa činu utekl a poté se několik hodin ukrýval v domě svého otce, kde byl následně zadržen policií. V pátek nad ránem byl za tento čin vzat do vazby.

Policie původně obdržela ve čtvrtek kolem 16:25 tísňové volání o muži, který pobodal ženu ve městě Nakano, které leží severovýchodně od hlavního města prefektury Nagano. Očitý svědek pracující na poli poblíž místa činu uvedl, že nejprve spatřil útočníka, jak pronásleduje ženu, která volala o pomoc.

[chooze:article;value:499847]

Svědek jej popsal jako muže, který na sobě měl maskáčové oblečení, klobouk, sluneční brýle a masku. Poté, co ženu dostihl, chytil ji za ruku a bodl ji do zad velkým nožem. Svědek dodal, že když žena ležela na zemi na zádech, bodl ji ještě do hrudníku.

https://twitter.com/AFP/status/1661872774569181186?cxt=HHwWhIC24fielJAuAAAA

Na svědkovu otázku, proč něco takového udělal, útočník odpověděl: "Zabil jsem ji, protože jsem chtěl." Těžce zraněná žena byla později prohlášena za mrtvou a podle policie byla identifikována jako 66letá Yukie Murakami, která bydlela nedaleko místa činu.

Když muž z místa odešel, otřesený svědek spěchal do svého domu, aby přivolal policii. V okamžiku, kdy na místo dorazili policisté, se útočník objevil znovu, tentokrát ozbrojený loveckou puškou. Na dvojici policistů začal ihned střílet a oba zastřelil. Podle agentury AFP byli mrtví policisté identifikováni jako 46letý inspektor Jošiki Tamai a 61letý seržant Takuo Ikeuči.

Motiv řádění ani další podrobnosti zatím nejsou nejsou známy. Policie později uvedla, že před domem, kde se muž ukrýval, byla nalezena zraněná starší žena v bezvědomí, která byla později prohlášena za mrtvou a byla čtvrtou obětí.

V Japonsku, které má nízký počet vražd a jedny z nejpřísnějších zákonů o zbraních na světě, jde o relativně vzácný případ násilného trestného činu.

Policie útočníka zadržela v domě, kde se ukrýval. Podívejte se na záběry z místa:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.