Útočník zabil v Tunisku u synagogy čtyři lidi. Policie ho zastřelila

Dva mrtví policisté a dva věřící. Tak skončil úterní útok u nejstarší synagogy v Africe na tuniském ostrově Džerba. Útočník údajně nejdříve po cestě k židovskému chrámu zastřelil dva policisty a vzal jim zbraně. Jakmile došel k synagoze, začal střílet do věřících. Palbu policie opětovala a pachatele zneškodnila.

"Ministerstvo vnitra potvrzuje, že chrám byl uzavřen a všichni uvnitř i vně chrámu jsou v bezpečí. Chceme zjistit důvody tohoto zrádného a zbabělého útoku," uvedlo tuniské ministerstvo vnitra.

Tuniské ministerstvo zahraničních věcí uvedlo, že mezi oběťmi byl jeden Francouz, dalších minimálně deset lidí je zraněných. Policie nyní vyšetřuje motivy útočníka, který byl identifikován jako člen tuniské námořní gardy.

[chooze:article;value:486526]

Džerba je také oblíbenou prázdninovou destinací pro české turisty. "Ministerstvo zahraničních věcí nemá informace, že by mezi oběťmi či zraněnými byli čeští občané," sdělilo české ministerstvo zahraničí.

Tamní synagoga je častým terčem útoků. Každý rok tam totiž putují Židé z Evropy a Izraele na posvátnou pouť. Asi nejhorší incident se odehrál v roce 2002, kdy při výbuchu autocisterny s plynem zahynulo 19 lidí. K útoku se přihlásila teroristická organizace Al-Káida.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.