Útok mečem v Londýně nepřežil 14letý chlapec. Policie agresora zadržela

[chooze:gallery;value:35737]

​Policie zadržela agresora, který měl v úterý ráno pobodat několik lidí na severovýchodě Londýna. Podle svědků, které citoval web BBC, si přinesl "obrovský meč". Tím měl následně zaútočit na několik lidí ve čtvrti Hainault.

Útok si podle agentury AP vyžádal jednu oběť. Policie původně uváděla, že šlo o 13letého chlapce. Nakonec ale jeho věk upravila na 14 let. Další čtyři zranění, včetně dvou policistů, jsou v nemocnici. Jejich stav by neměl být život ohrožující.

[chooze:article;value:527113]

​Policii se podařilo útočníka zadržet 22 minut poté, co na ulici rozpoutal peklo. "Na silnici vjelo asi sedm nebo osm policejních aut a po dalších 10 minutách jsem viděl, jak ten chlap běží směrem k nádraží a vstupuje do silnice. Pokusil se dostat do jednoho z domů, ale nemohl," popsal jeden ze svědků.

Podle úřadů se nejednalo o terorismus. "Policie v souvislosti s tímto incidentem po nikom dalším nepátrá. V oblasti budou další zajišťovací hlídky," uvedl starosta Londýna Sadiq Khan.

"Vím, že rodiny zúčastněných, místní i širší komunita a mnozí v Londýně budou chtít vědět, proč k tomuto hroznému incidentu došlo. Naším úkolem je to zjistit – a my to uděláme," dodal mluvčí londýnské policie Stuart Bell.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.