Útok na Krymský most je terorismus. Chystáme reakci, hrozí Putin

"FSB, vyšetřovací výbor a další útvary dostaly pokyn, aby se incidentem podrobně zabývaly. Nepochybuji o tom, že budou zjištěny všechny okolnosti," prohlásil podle agentury TASS Putin.

Výbuchy označil za teroristický útok Kyjeva. "Samozřejmě přijde odpověď z Ruska. Ministerstvo obrany připravuje vhodné návrhy," pohrozil ruský prezident. Z vojenského hlediska šlo podle něj o zbytečný útok. Tvrdí, že Krymský most už dlouho neslouží k přepravě vojenského materiálu.

[chooze:article;value:513533]

Putin, který válku minulý rok zahájil invazí na Ukrajinu, také politoval zraněných a zabitých civilistů. Zemřeli totiž dva lidé a jedno dítě je zraněné.

Rusové obviňují z útoku Ukrajince, kteří podle nich měli použít vodní drony. To agentuře Ukrinfom potvrdil nejmenovaný zdroj z ukrajinské tajné služby SBU. Podle mluvčí Operačního velení Jih Nataliie Humeniukové může jít o ruskou provokaci.

"Je příznačné, že při takové koncentraci námořnictva v této oblasti a všeobecném napětí v pozadí otázky prodlužování dohody o obilí dochází k vytváření podobných provokací, které okupační orgány Krymu okamžitě nahlas hlásí," sdělila stanici Suspilne.

Na Krymském mostě v pondělí zněly exploze. Ruské úřady přerušily dopravu (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.