Útok na univerzitě minutu po minutě: Pátrání, evakuace a střelba do davu

Ve čtvrtek odpoledne zasáhla celé Česko děsivá zpráva o brutálním útoku na Univerzitě Karlově. Řádění mladíka, kterému padlo za oběť více než 15 lidí, ale začalo už dříve. 

12:00 - Policie obdržela informaci o tom, že 24letý muž ze středočeské Hostouně měl odjet do Prahy s tím, že si chce vzít život.

12:45 - Ve stejné obci byl nalezen mrtvý muž, u nějž se pak zjistilo, že se jedná o otce střelce. Policisté vypátrali, že mladík, který byl podle zjištění studentem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, měl mít přednášku v Celetné ulici. Okamžitě tam zamířili.

[chooze:article;value:534159]

14:00 - Policisté zahájili evakuaci budovy fakulty.

14:22 - Evakuaci v Celetné ulici policisté ukončili a začali další pátrací úkony po střelci.

14:59 - Dorazila první informace o střelbě v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha. "První hlídky tam dorazily v řádu jednotek minut, zásahová skupina tam byla za 12 minut," řekl Martin Vondrášek, policejní prezident.

15:20 - Policisté obdrželi informaci, že se v budově školy nachází bezvládné tělo střelce.

15:32 - Policie ČR na sociální síti X informuje, že na základě prvotních informací může potvrdit, že na místě jsou mrtví i zranění.

[chooze:article;value:534182]

15:59 - Bezprostřední nebezpečí pominulo, policie potvrdila, že střelce eliminovala.

17:56 - Martin Vondrášek informoval, že na místě je více než 15 mrtvých a minimálně 24 lidí bylo zraněno. Zásah všech složek IZS stále probíhá, stejně tak i pyrotechnické prohlídky a násilné vstupy do dalších prostor.

18:31 - Policisté ukončili pyrotechnickou prohlídku a nyní začíná ohledání místa činu. Během zákroku nebyl zraněn nikdo z policistů, ani ostatních složek IZS, informovala Policie ČR na sociální síti X.

Podívejte se na reportáž o incidentu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.