Útok nožem na ulici v Praze: Policie prozradila mrazivé okolnosti

Incident, který se odehrál v sobotu večer, vyšetřují kriminalisté z oddělení vražd jako trestný čin pokus o vraždu. Čtyřiatřicetiletý muž ozbrojený nožem si v Novodvorské ulici vybral dvě ženy, které pobodal. Jedna z nich utrpěla velmi vážná zranění a záchranáři ji museli před převozem do nemocnice uvést do umělého spánku.

"Podle prvotních zjištění se poškozené ženy ani útočník neznali a jednalo se o bezdůvodný útok," prozradila v neděli policie. "Jednou z verzí je i to, že muž mohl zaútočit kvůli svému psychickému stavu," doplnila.

[chooze:article;value:479931]

​V reakci na množící se dotazy na původ agresora policisté také upřesnili, že muž byl českým občanem. Když ho krátce po činu vypátrali, zaútočil nožem i na ně. "Museli použít donucovací prostředky a zahájili střelbu," uvedl mluvčí pražské policie Richard Hrdina. "Jednalo se o skutečně náročnou situaci," konstatoval.

I přes okamžité zahájení resuscitace muž na místě zemřel. "Okolnostmi použití služební zbraně se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS)," doplnila policie.

Od konce listopadu pražští kriminalisté vyšetřují dvojnásobnou vraždu a sebevraždu, která se stala v parku v Čakovicích:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.