Útok Palestinců na auta u Jeruzaléma. Jeden člověk zemřel, osm bylo zraněno

Bylo zhruba půl osmé ráno a na hlavní dálnici východně od Jeruzaléma někdo zničehonic začal střílet na auta čekající ve frontě u kontrolního stanoviště mezi Západním břehem Jordánu a Izraelem. Na místě zemřel mladý muž, další raněné převezly sanitky do nemocnice.

"Dostali jsme oznámení o teroristickém útoku na dálnici z Maale Adumim do Jeruzaléma. Naše týmy se na místo dostaly během několika minut s jednotkami intenzivní péče a sanitkami a poskytly lékařské ošetření devíti zraněným. Jeden byl na místě mrtvý. Všechny zraněné jsme převezli do nemocnic v Jeruzalémě," sdělil řidič sanitky Menachem Spira.

[chooze:article;value:542093]

Dva z trojice palestinských ozbrojenců Izraelské bezpečnostní síly na místě zastřelily. Posledního z útočníků pak zadržely při následném pátrání v oblasti. Místo střelby navštívil i izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir.

"Rozdáváme stále více zbraní. Před půl rokem mě někteří lidé za tuto politiku kritizovali. Myslím, že dnes už všichni chápou, že zbraně zachraňují životy. Právo na život je důležitější než právo na volný pohyb obyvatel palestinské samosprávy," nechal se slyšet Ben Gvir.

Násilnosti na Izraelem okupovaném Západním břehu Jordánu zesílily s válkou, kterou vede Izrael v Pásmu Gazy a která začala útokem teroristů hnutí Hamás na území Izraele loni v říjnu. Při následné izraelské protiofenzivě od té doby zemřelo podle Hamásu 29 000 Palestinců.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.