Útok v Dnipru si vyžádal už 40 obětí. Další lidé jsou stále pod troskami

Ve dne i v noci pátrají záchranáři v Dnipru po obyvatelích zříceného domu, který se stal terčem ruského raketového útoku. Panelový dům leží v oblasti, kde podle místních nejsou žádné vojenské objekty. V troskách stále zůstává nejméně 35 lidí. Šance, že by ještě mohli být naživu, je ale minimální. Počty mrtvých tak nejspíš ještě porostou.

"Připadalo nám, jako by ten výbuch trval nekonečně dlouho. Děti i já jsme křičely tak silně, až mě z toho bolelo v krku. Pět minut po výbuchu jsme se ani nedokázaly pohnout," popsala hrůzný zážitek jedna z přeživších.

[chooze:article;value:484059]

Ruské rakety v noci na pondělí dopadaly i na civilní objekty v Záporoží. Několik lidí bylo podle tamních úřadů zraněno. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počínání Kremlu odsoudil. "Vaše zbabělé mlčení a snaha přečkat to, co se děje, může skončit jen tím, že jednoho dne si ti samí teroristé přijdou pro vás. Zlo si vždy pamatuje ty, kteří se ho bojí, nebo se s ním snaží vyjednávat. A až si pro vás přijdou, nebude nikdo, kdo by vás ochránil," prohlásil.

Ukrajina se teď obává, že by Rusko mohlo chtít společně s Běloruskem zahájit novou pozemní ofenzivu. Právě v pondělí obě země uspořádaly společné letecké cvičení. Trénovat budou i ukrajinští vojáci. Spojené státy pro ně připravují speciální výcvikový program.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.