Útok žraloka v Egyptě. Potrhal ženu při plavání u hotelového resortu

V Rudém moři opět zaútočil žralok. Tentokrát napadl Egypťanku, která plavala k bójkám u jednoho z luxusních resortů. "Ministerstvo životního prostředí vyhlašuje nouzový stav na plážích na jihu Sinaje poté, co byla egyptská občanka napadena žralokem," oznámilo egyptské ministerstvo životního prostředí na sociálních sítích.

Podle tamního deníku Ahram online žena přišla o ruku. Okamžitě po útoku k ní přispěchali záchranáři a ošetřili ji. "Lékaři oznámili, že zdravotní stav ženy je stabilizovaný. Byla okamžitě ošetřena a její stav je i nadále monitorován," popsalo ministerstvo ve vyjádření.

[chooze:article;value:521710]

Na sociálních sítích dokonce začala kolovat videa z osudného dne. "Žralok napadl člověka v Egyptě. Oběti měl ukousnout ruku přímo pod ramenem," zveřejnili lidé záznam, jak se po útoku na pláži rozšířila panika a turisté z ní začali utíkat pryč.

Oblíbenou pláž se úřady rozhodly uzavřít do odvolání. "Ministryně Yasmin Fuodová uzavře jednu z pláží v Dahabu, dokud se situace náležitě neprošetří," sdělilo občanům ministerstvo.

Jsou blíž, než si myslíme. Drony ukázaly žraloky jen nedaleko od rušných pláží (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.