Utrpení na letišti: Zpoždění se protáhlo na 15 hodin, čekat nechali i malé děti

Takový začátek dovolené si zřejmě nepředstavovali. Redakci portálu tvnoviny.sk kontaktoval muž, který si postěžoval na situaci na Letišti Bratislava. Tam v ranních hodinách odvezl dceru s manželem a synem.

Rodina měla na španělskou Mallorcu odletět už v devět hodin ráno. Vstávali proto ve tři hodiny, aby stihli být na letišti včas. Jak se ale ukázalo, jejich snaha byla zbytečná. Letiště ohlásilo, že let bude mít hodinové zpoždění. To byl ale teprve začátek.

Po třech hodinách dal dopravce každému cestujícímu pět euro na nákup pití. Nikdo nevěděl, jak dlouho bude zpoždění trvat. "Nejdřív se mluvilo o tom, že letadlo ani nepřiletělo na Slovensko. Další informace byla, že od rána opravují v Bratislavě porouchané letadlo," popsal otec.

[chooze:article;value:563813]

​Naštvaná byla i jeho dcera. "Víte, máme s sebou malé dítě, jsme vzhůru od tří. Jsou zde lidé s miminkem i s jinými dětmi," popsala. Na letadlo podle jejích slov čekalo alespoň 50 lidí. O pár hodin později dostali dalších deset euro.

Až po 15. hodině letiště oznámilo, že se let přesouvá na 23:45. Lidem nabídlo, že prostor letiště mohou prozatím opustit. "Každý nám ale říkal něco jiného. Co kdyby letadlo odletělo a my bychom byli ve městě? Měl za námi přijít i nějaký pán z aerolinky, ale nikdo nepřišel," postěžovala si Ivana.

Mluvčí letiště Veronika Demovičová nakonec potvrdila, že se skutečně jednalo o technickou poruchu. "Připomínáme, že v případě zpoždění letu z technických příčin a přesahujícího tři hodiny mají cestující nárok podle evropské legislativy i na finanční odškodnění," řekla. Letadlo po bezmála 15 hodinách nakonec odletělo.

Strašlivou cestu zažili před pár dny i cestující ze Španělska. Na letišti ve španělské Alméríi uvázli 36 hodin. Důvodem mělo být poškození dveří na letadle. Lidé se tak do Prahy dostali o desítky hodin později z jiného letiště. 

Obří výpadek na pražském letišti. Informační systémy nefungovaly několik hodin:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.