Už bubnuje s anděly. Zemřel bubeník slavné kapely Earth, Wind & Fire

Fred White se narodil jako zázračné bubenické dítě v Chicagu. Svou první zlatou desku získal už v 16 letech, když na živém albu doprovázel soulovou legendu Donnyho Hathawaye.

Smutnou zprávu oznámil bratr Verdine White, podle kterého "úžasný a talentovaný" Fred nyní "bubnuje s anděly", uvedla BBC. O příčině smrti se nezmínil.

V roce 1974 se Fred White připojil ke skupině Earth, Wind & Fire, kterou založil jeho bratr Maurice. A hrál v ní i další z bratrů – Verdine. Kapela se proslavila hity September či Boogie Wonderland. Stala se jednou z nejprodávanějších kapel všech dob s 90 miliony prodaných desek na celém světě.

[chooze:article;value:481968]

​S Earth, Wind & Fire získal Fred White šest cen Grammy, když byl nominován celkem 13krát. V roce 2000 byla skupina uvedena do Rokenrolové síně slávy, připomněla CNN. Kapela má svou hvězdu i na chodníku slávy v Hollywoodu.

"Byl jsem požehnán, že jsem mohl být v jeho přítomnosti, a požehnán, že mě ovlivnil. Byl to skutečný král. Odpočívej v pokoji," vyjádřil podle BBC svou soustrast zpěvák Lenny Kravitz.

Posledním počinem Freda Whita byla spolupráce s Dianou Rossovou na jejím albu v roce 2021.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.