Už žádný Matterhorn: Čokoláda Toblerone musí změnit symboly na obalu

Obaly čokolád Tobleroně se pravděpodobně tento rok výrazně změní. Na vině je, jak uvedl švýcarský portál Aargauer Zeitung, přesunutí části výroby do Bratislavy. Švýcarské zákony totiž neumožňují v takovém případě využívání národních symbolů.

Z obalu tak zmizí ikonická hora Matterhorn i švýcarské kříže. Mají se změnit také nápisy, kdy už na obalu nebude uvedeno, že se jedná o švýcarskou čokoládu (Swiss milk chocolate), ale o čokoládu původem ze Švýcarska.

​Toblerone nyní vyrábí americká společnost Mondelez International. "Redesign obalu bude zahrnovat modernizované a zjednodušené logo hory v souladu s geometrickou a trojúhelníkovou estetikou,“ uvedla společnost Mondelez pro Aargauer Zeitung. 

Toblerone se vyrábí od roku 1908, Matterhorn je na jejím obalu od 70. let minulého století. Od letošního července se podle německého portálu Bild bude čokoláda vyrábět na Slovensku. Vyrábět se tam ale budou jen meší balení, větší bude nadále produkovat továrna ve švýcarském Bernu.

[chooze:article;value:439291]

O Matterhornu se často mluví jako o nejkrásnější evropské hoře. Rozhodně ale patří k jedněm k nejnebezpečnějším. Ve snaze zdolat ji, nebo při sestupu, zahynulo více než 500 horolezců.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.