Uzavírka komplikuje řidičům život. Kamiony jezdí tam, kde nemají co dělat

Jeden kamion za druhým projíždí kolem zákazových značek po silnici, na které nemají co dělat. Jenže objízdná trasa pro vozidla s váhou vyšší než 6 tun je mnohonásobně delší. A tak jezdí přes obce a po okreskách.

"Ta silnice je v některých místech široká 4,8 metru a samozřejmě se tam nevejde ani kamion s osobním vozidlem, natož když se potkají dva kamiony," sdělil starosta Hrušovan Petr Šmíd (nestr.).

"Domy samozřejmě praskají, už mě několik našich spoluobčanů kvůli tomu kontaktovalo," upozornil starosta Staňkovic Pavel Pařízek (nestr.). "Je to vlastně mimořádně zvýšené nebezpečí obzvlášť pro děti," varoval starosta Hrušovan Petr Šmíd (nestr.).

[chooze:article;value:556594]

Starostové si stěžovali policistům a ti začali u silnic častěji hlídkovat. "Za období opatření od 20.5. bylo uděleno celkem 170 blokových pokut," informoval policejní mluvčí Jakub Mareš.

"Pokuta maximálně do výše 1 500 korun bez bodu se jim vyplatí více, než objíždět 80 kilometrů nějakou objízdnou trasou," míní Pařízek. "V případě, že pravidelné kontroly nezaberou, vyhodnotí vedení další postup a případné zpřísnění kontrol," poznamenal Mareš.

Dopravní omezení jsou plánovaná až do února 2026, kdy by měl být obchvat a přemostění u Žiželic v provozu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.