Užijte si dovolenou i s omezeným rozpočtem. Expertka radí, jak ušetřit

Podle obchodní ředitelky CK Blue Style Lenky Pátek nejde jen o to, jaký typ dovolené, hotelu či stravování zvolíte, ale kdy zájezd pořizujete. "Na konci března končí nabídka zájezdů na first minute, kde můžete získat zajímavé slevy, jako je například dítě zdarma. Když tu dovolenou koupíte včas, můžete opravdu hodně ušetřit," míní Pátek.

V režimu last minute si podle ní nemůžete být jistí tím, že nakonec skutečně ušetříte a jestli se vůbec dostanete na místo, kam byste chtěli. "Pokud nemusíte cestovat v hlavní sezoně, dá se také velmi ušetřit na začátku nebo konci sezony. Duben, květen nebo září, říjen a listopad jsou měsíce, kdy jsou v dovolenkových destinacích ceny nižší a není tam tolik lidí, navíc tam bývá hezké počasí," zmínila.

[chooze:article;value:496383]

Na začátku jara Pátek doporučuje cestovat do tuniské Džerby nebo Turecka. "Potom už s květnovými odlety nastupuje Řecko, kde se můžete pohybovat v řádu 13 tisíc korun na osobu v hotelu s all inclusive," doplnila s tím, že dvou- nebo tříhvězdičkové hotely s polopenzí můžou vycházet cenově velmi výhodně.

"Oproti tomu se v některých lokalitách ubytování se snídaní nebo s polopenzí nevyplatí, anebo dokonce ani nenabízí. To jsou místa jako Egypt nebo Turecko. Tamní resorty jsou velké a často nabízí dovolenou hlavně s plnou penzí," připomněla obchodní ředitelka.

[chooze:article;value:496580]

​Stejně jako ubytování nebo strava je i délka pobytu otázkou priorit. "Pokud nechcete slevovat z délky pobytu, vyrazte prvními lety do destinace, kdy už je na jihu skutečně krásně. Pokud naopak chcete letět v hlavní sezoně a máte oblíbený hotel, který vás ale už právě v hlavních letních měsících vyjde draze, můžete zvolit zájezd kratší," dodala.

"Obecně se dá říci, že destinace, které mají kratší doletovou vzdálenost, jsou levnější už vzhledem k ceně letenky. Nejčastěji se prodávají ostrovy v Jónském moři, řecké ostrovy, Bulharsko nebo tuniský ostrov Džerba. Jednak je to rychlé a jednak ušetříte už na té letence," uzavírá Pátek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.