Užijte si Velikonoce a jaro na Lipně!

I na jaře připravuje mnoho atraktivních zážitků, které doplňuje službami na nejvyšší úrovni. Přesvědčit se můžete hned na Velikonoce a vydat se s dětmi na  Velikonoční cestu s lišákem Foxem. Oblíbený dětský maskot areálu vás na bílou sobotu 8. dubna doprovodí třeba až ke Stezce korunami stromů. Po cestě si vyrobíte velikonoční zápich nebo upletete pomlázku. Zavítat můžete také do lákavé sladké dílny vyhlášené cukrárny Povidloň. Navíc má lišák Fox pro dětské cestovatele připravenou tajnou odměnu.

​Pro odvážnější cestovatele otevírá lipenský areál už na Velikonoce brány svého výjimečného kempu Modřín. Už od čtvrtka 6. dubna je nadstandardně vybavený kemp otevřený pro všechny zájemce o jarní pobyt na břehu jihočeského jezera v šumavské přírodě.

Kola, brusle, koloběžky a nádherné výhledy z vrcholků stromů

Aktivnější sportovci ocení možnost zapůjčení sjezdových koloběžek. Nahoru vás pohodlně dopraví lanovka, ke koloběžce dostanete helmu a pak už si jen užíváte čtyřkilometrový nerušený sjezd. Trasa je upravená a bezpečná, vychutnáte si ji klidně s celou rodinou.

​Na Velikonoce už otevírají také půjčovny sportovního vybavení. Vypůjčit si tak můžete všechny druhy kol včetně elektrokol, silniční koloběžky nebo in-line brusle. Možností k projížďkám je hodně, pro začátek se hodí vyzkoušet stezku kolem jezera.

Vynechat byste rozhodně neměli Stezku korunami stromů. Vystoupíte až nad vrcholky nejvyšších stromů a výhled do krajiny vás uchvátí. Při dobrém počasí dohlédnete až na vzdálené Alpy. Stezka je na místě už více než deset let, ale byla první svého druhu v České republice. Od té doby se stala jednou z nejoblíbenějších lipenských atrakcí. Zážitek západu slunce na Stezce je silným okamžikem, který vás naplní energií na dlouhou dobu.

​Stezka korunami stromů myslí i na dětské návštěvníky. Pro ně je po cestě rozmístěno několik edukačních zastávek, díky nimž se dozvědí nové informace nejen o přírodě, ale i o samotné Stezce. Odvážlivci si zase vychutnají několik adrenalinových zastávek, kterými je Stezka vybavená. Adrenalinová síť vysoko nad zemí s průhledem dolů je pro nejsilnější povahy. A kdyby to stále nestačilo, vyzkoušejte ještě padesátimetrový tobogán jako zkratku na cestě dolů.

​Jaro na Lipně je plné možností a nezapomenutelných zážitků uprostřed šumavské přírody. Špičková gastronomie, skvělé služby a zábavný program pro celou rodinu jsou pozvánkou do Rodinného areálu Lipno.

Více informací zjistíte na lipno.info nebo na našich sociálních sítích – Facebook, Instagram.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.