Uživatele WhatsAppu čeká radikální změna. Bude stačit jediná aplikace

Uživatelé WhatsAppu se mají v nejbližších týdnech na co těšit, přibyde totiž nová možnost pro doručování zpráv. Ty budou moci posílat prostřednictvím WhatsAppu i třetí strany, píše britský deník The Sun.

WhatsApp proto musí být podle nových pravidel propojený s jinými aplikacemi pro zasílání zpráv. Stane se tak na základě zákona Evropské unie o digitálních trzích (DMA), který má vstoupit v platnost už v březnu. DMA klade důraz na spolupráci komunikačního softwaru, což znamená, že aplikace jako WhatsApp by měly být schopny komunikovat s aplikacemi třetích stran a naopak.  

Evropská pravidla se vztahují pouze na služby zasílání zpráv přes internet, nikoli na tradiční SMS zprávy.

[chooze:article;value:539581]

​Aplikace WhatsApp musí být podle nových pravidel interoperabilitní, tedy schopná spolupracovat s jinými aplikacemi pro posílání zpráv. Platí to pro messengerové aplikace s různými systémy a poskytovat si služby včetně takových jako iMesseage, Telegram, Google Messages a Signal.

V praxi bude uživatel WhatsApp moci poslat text uživateli Facebook Messengeru a naopak, aniž by musel používat druhou aplikaci.

Podle technického ředitele WhatsAppu Dicka Brouwera si budou moci uživatelé vybrat, zda se budou podílet na zasílání zpráv třetích stran. "Každý se bude moci rozhodnout, zda bude souhlasit s otevřenou výměnou zpráv se třetími stranami," řekl webu Wired. Ti, kteří řeknou ano, uvidí v aplikaci v horní části nabídky Chaty schránku "chaty třetích stran", kde se zobrazí zprávy z jiných aplikací.

Začala platit aplikace eDoklady. Nápor zájemců ale způsobil velké problémy (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.