Uživatelům oblíbených prohlížečů hrozí nebezpečí. Tyto aktualizace neinstalujte

Podvodníci na internetu stále přicházejí s novými triky, jak z lidí vylákat jejich osobní údaje a peníze. Často vytváří falešné stránky, které se tváří jako webové stránky bank nebo přepravních služeb. Nebezpečné jsou také falešné aktualizace internetových prohlížečů.

Kyberzločinci během těchto falešných aktualizací do vašich zařízení tajně instalují malware a viry, uvedl deník The Mirror. Vše se přitom na první pohled jeví normálně. Uživatelé dostanou oznámení, které se zdá být legitimní a vyzývá je k instalaci nové aktualizace prohlížeče. Místo toho však ve skutečnosti instalují právě nebezpečný malware.

[chooze:article;value:505201]

Podle odborníků na kybernetickou bezpečnost ze společnosti Proofpoint jsou terčem uživatelé prohlížečů Google Chrome, Firefox či Microsoft Edge. Výzkum této společnosti zjistil, že hackerská skupina TA569 používá falešné aktualizace prohlížečů již více než pět let k instalaci malwaru SocGholish. V poslední době podobných akcí přibývá.

Tyto útoky jsou navíc podle společnosti neuvěřitelně účinné, protože se zdají být z důvěryhodného zdroje a velmi dobře napodobují originální vzhled prohlížečů.

​Pokud nechcete ohrozit svůj telefon nebo počítač, tak je důležité se vždy ujistit, že instalujete pouze oficiální aktualizace prohlížeče. Ty se provádějí prostřednictvím nastavení prohlížeče, a ne různých vyskakovacích oken. Nejjednodušším způsobem je zapnout si automatické aktualizace, které samy vždy nainstalují nejnovější verzi prohlížeče, aniž byste museli klikat na vyskakovací okno nebo stahovat cokoliv podezřelého.

Internet podle odborníků může i za zvýšení dětské kriminality. Podívejte se, co vše děti dokážou udělat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.