V Alpách zahynulo za poslední dva dny pět turistů. Byl mezi nimi i Čech

V Alpách ve Francii zahynul ve čtvrtek muž z Česka. Osudným se mu stala výprava po horách, kdy uklouzl na travnatém svahu a zřítil se ze srázu ve výšce více než 2 000 metrů nad mořem. Jeho úmrtí potvrdila v pátek francouzská policie, píše portál 20 Minutes.

Oblast, kde Čech zahynul, se nazývá Col de la Croix du Bonhomme. Jde o horský hřeben nedaleko nejvyšší hory Alp Mont Blanc. Masiv je populární mezi turisty zejména pro svou dostupnost. Je také součástí řady dlouhých turistických tras, jejichž překonání může trvat i několik dní.

[chooze:article;value:560698]

​Podle portálu France Bleu šlo o 50letého Čecha, jehož tělo našla horská služba ležet u paty vodopádu. Český turista nebyl jediný, kdo v evropských velehorách za poslední týden zemřel. Za čtvrtek a pátek napočítali pracovníci horských služeb ve Francii a Itálii pět mrtvých turistů. Kromě Čecha pocházeli mrtví také z Polska a Tchajwanu.

U všech pěti mrtvých byla příčina pádu stejná. Upadli na kluzkém terénu a zřítili se z několika stovek metrů. "V posledních dnech vidíme mnoho nehod, protože v té výšce je stále mnoho sněhu, který blokuje stezky. Turisté se je snaží obejít, přičemž uklouznou a spadnou," vysvětlil kapitán horské služby Stéphane Narbaud.

Na Islandu havaroval autobus s českými turisty. Několik lidí se vážně zranilo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.