V Arizoně medvěd rozsápal seniora. Zvíře zastřelil soused, který přiběhl na pomoc

Úřad šerifa okresu Yavapai ve svém prohlášení uvedl, že v Groom Creek byl na svém pozemku nalezen mrtvý šestašedesátiletý obyvatel Tucsonu Steven Jackson. Poblíž jeho těla ležel zastřelený medvěd černý, který na Jacksona zaútočil a smrtelně jej zranil. Podle úřadů došlo k nenadálému útoku krátce před osmou hodinou ráno, když muž seděl venku u stolu a popíjel kávu.

"Zdá se, že na pana Jacksona zaútočil dospělý samec medvěda černého, který ho z místa incidentu odtáhl asi 75 metrů," citovala stanice FOX News z prohlášení tamního šerifa. Poté, co sousedé uslyšeli Jacksonův křik, snažili se medvěda odehnat křikem a troubením na klaksony aut, ale zvíře na hluk nereagovalo. Jeden ze sousedů pak vytáhl pušku a medvěda zastřelil.

[chooze:article;value:506472]

"Bohužel v té době už pan Jackson svým strašlivým zraněním podlehl," uvádí se v tiskové zprávě úřadu šerifa. Arizonský úřad pro lov a rybolov úřadům sdělil, že se jedná o velmi neobvyklý incident a medvědovu agresi označil za "reakci predátora". Úředníci zatím nevědí, co útok vyprovokovalo. "Na první pohled se nezdálo, že by na místě bylo něco, co by medvěda mohlo přimět k útoku, například potrava, místo na vaření nebo přístup k vodě," uvedl úřad šerifa.

"Upřímnou soustrast rodině pana Jacksona," uvedl v prohlášení šerif David Rhodes. "Nedokážu vyjádřit, jak hluboce je tato situace smutná, a mohu jen říci, že naše modlitby jsou s vámi."

Dospělý samec medvěda černého dosahuje hmotnosti až 300 kilogramů. Jde o středně velký druh medvěda, původem ze Severní Ameriky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.