V Arizoně se zřítil horkovzdušný balón. Zemřeli čtyři lidé, pátý je v kritickém stavu

Podle serveru NBC News se balón zřítil v neděli kolem 7:50 tamního času v pouštní oblasti Sunshine Boulevard a Hannah Road, uvedlo policejní oddělení v Eloy, které leží asi 80 kilometrů severozápadně od Tucsonu.

Zveřejnění identity obětí policie zatím odložila, dokud nevyrozumí rodinné příslušníky, uvedlo policejní oddělení. Bližší informace k případu policisté uvolní až poté, co pokročí vyšetřování.

[chooze:article;value:497808]

Příčina nehody zatím zůstává neobjasněna. Na místo dorazil Národní úřad pro bezpečnost dopravy a Federální letecký úřad, který převzal přezkoumání. Vyšetřovatelé identifikovali vzdušné plavidlo jako Cameron Balloons A160. Trosky balónu budou převezeny k vyhotovení znaleckého posudku.

https://twitter.com/NBCNews/status/1746730191223689439

"Policejní oddělení Eloy vyjadřuje hlubokou soustrast rodinám a přátelům účastníků této srdcervoucí události," uvedlo oddělení ve svém prohlášení.

ABC News s odkazem na vyjádření místního starosty uvedl, že v době havárie bylo v horkovzdušném balónu celkem 13 lidí. Osm parašutistů, čtyři pasažéři a pilot.

Podle svědků měl balón problémy s udržením výšky a před nehodou střídavě klesal a stoupal. Všichni parašutisté stihli těsně před zřícením z balónu vyskočit.   

Televizní stanice KNXV uvedla, že jedna osoba zemřela na místě nehody, další tři oběti zemřely po převozu do nemocnice. Pátý člen posádky je v současné době v kritickém stavu v nemocnici Valley Hospital.

Na začátku letošního roku daleko Mexico City zemřeli dva lidé a jedna dívka se zranila, když se za letu jejich balón vzňal. V roce 2021 přišlo o život pět lidí poté, co horkovzdušný balón narazil do elektrického vedení v Albuquerque v Novém Mexiku.

V Mexiku vzplál horkovzdušný balón. Turisté skákali ven (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.