V babyboxu ve Znojmě našli podchlazené miminko. Skončilo v inkubátoru

Dvířka znojemského babyboxu se otevřela pět minut před šestou hodinou ranní. Někdo pak do něj odložil novorozenou holčičku, která byla podle zakladatele sítě českých babyboxů Ludvíka Hesse oblečená poněkud nalehko. "V bílé halence a modrých kalhotkách," upřesnil ve zprávě na webu. 

Podle primáře z Nemocnice Znojmo Petra Bloudíčka holčička váží 2 880 gramů a měří 48 centimetrů. Kvůli nízkým ranním teplotám a slabému oblečení nebyla v úplně nejlepší kondici. 

"Byla mírně podchlazená, měla teplotu 35,9° C, a tak ji uložili do inkubátoru. 'Narodila se před několika hodinami, pupečník má zavázaný gumovou tkaničkou,' upřesnil mi primář Bloudíček údaje o nalezené holčičce," prozradil Hess. 

[chooze:article;value:552906]

Ten posléze primáře požádal, aby dívenku pojmenoval Eva Němcová. "Vysvětlil jsem mu, že je to jméno 80leté dámy, která Babyboxu odkázala velkou část svého majetku. Ing. Eva Němcová zemřela za tragických okolností 15. 7. 2023 v Brně," objasnil Hess. 

Evička je letos třetím odloženým miminkem. V Nemocnici Znojmo je to teprve podruhé, kdy někdo využil tamní schránku pro odložení nechtěného miminka. Celkový počet dětí odložených do babyboxu se v neděli zvýšil na 263.  

Dvě miminka v jeden den. Babyboxy zachránily Davídka a Bohunku (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.