V banánech z Lidlu se ukrýval kokain. Němci balíčky našli na více pobočkách

Zaměstnanci německého Lidlu objevili v bednách s banány balíčky s kokainem. Došlo k tomu na několika pobočkách v Berlíně a Braniborsku, které německou metropoli obklopuje.

Zatím není jasné, kolika berlínských poboček se nálezy týkají, v Braniborsku se drogy měly najít v minimálně čtyřech prodejnách. V každém supermarketu bylo údajně objeveno 20 až 100 kilogramů drogy, napsal deník Bild.

[chooze:article;value:547623]

Informaci mu potvrdila mluvčí braniborského policejního ředitelství Beate Kardelsová. "Podle prvotního posouzení zalarmovaných policejních složek by mohly jednotlivé balíčky obsahovat omamné látky," řekla. Tržní hodnota nalezených narkotik se bude pravděpodobně pohybovat v milionech eur.

Nálezy spustily rozsáhlou akci a pobočky hlídali i policisté se samopaly. "Vzhledem k množství nalezených zásilek a počtu zasažených obchodů koordinuje skupina pro vyšetřování drog při Braniborském zemském kriminálním úřadu další vyšetřování," dodala Kardelsová.

[chooze:article;value:549336]

Podobné případy se nevyhýbají ani Česku. Zhruba 110 kilogramů kokainu v zásilce kolumbijských banánů se objevilo v jedné z pražských prodejen obchodního řetězce Lidl v dubnu roku 2015.

Předloni se balíčky s kokainem našly v několika supermarketech Kauflandu a loni policisté objevili více než půl tuny drogy ve skladu Albertu v Klecanech u Prahy. V jednom z případů už policie začala stíhat tři muže.

Policie stíhá zaměstnance Lidlu. Do Česka měl s banány vozit i kokain (01/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.