Moderní bydlení

V Berouně hořela pekárna. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu

K velkému požáru vyjeli v neděli večer středočeští hasiči. V Berouně začala hořet budova pekárenského komplexu na ostrově uprostřed řeky Berounky. Požár vypukl ve tři čtvrtě na šest.

Na místo se sjeli hasiči, kteří vyhlásili nejprve druhý a později třetí, tedy nejvyšší, stupeň požárního poplachu. Z hořící budovy evakuovali s pomocí městské policie 54 lidí. "Bohužel se právě propadla střecha. Hasiči bojují ze všech sil, ale oheň je strašný živel," uvedlo na facebooku město Beroun.

[chooze:article;value:573604]

​Kvůli požáru uzavřeli hasiči most Tomáše Garrigua Masaryka, který je v současnosti neprůjezdný pro veřejnost. Město na svém facebooku také upozornilo obyvatele města, aby zavřeli okna a nevpouštěli kouř z hořící pekárny dovnitř.

Na možnost úniku škodlivin zareagovali i hasiči. "Na místo míří chemická laboratoř Kamenice kvůli preventivnímu měření uniklých škodlivin do ovzduší," napsali na sociální síti X středočeští hasiči. Později však uvedli, že testy škodlivin byly negativní, a lidem tak nebezpečí nehrozí.

Na místě zasahovalo v deset večer celkem 110 hasičů. Že je situace vážná, potvrzuje i skutečnost, že se při zásahu pět hasičů zranilo. 

"Požár se šíří po střešní konstrukci, jednotky zasahují po celém obvodu budovy a také z výškové techniky," řekl TN.cz tiskový mluvčí středočeských hasičů Dominik Pěnička. Krátce před půlnocí hasiči ohlásili lokalizaci požáru s tím, že na místě probíhá redukce sil a prostředků a do zásahu už je zapojeno jen 11 jednotek.

"V 1:43 hodin ráno byla událost snížena do 1. stupně požárního poplachu. Na místě zůstala na dohlídku objektu jednotka Beroun," uvedli středočeští hasiči v pondělí ráno na síti X. Město Beroun na svých stránkách uvedlo, že požár podle prvních odhadů způsobila technická závada a škoda se vyšplhá do desítek milionů korun. Jeho příčina je stále předmětem probíhajícího vyšetřování.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.