V Beskydech se za jediný den zranilo několik dětí. Dvakrát zasahoval i vrtulník

Týmy záchranářů z Moravskoslezského kraje vyjížděly do Beskyd jen za sobotu celkem pětkrát. Během jediného dne se tam zranilo několik dětí. K prvnímu neštěstí musel vzlétnout i vrtulník, a jak se brzy ukázalo, nebylo to naposledy.

"V půl jedenácté dopoledne nejprve týmy zasahovaly u úrazu jedenáctileté dívky s poraněním dolní končetiny v Ostravici. Po ošetření byla vrtulníkem přepravena do frýdecko-místecké nemocnice," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl k prvnímu zásahu.

V poledne vzlétali letečtí záchranáři znovu, a to k úrazu dítěte po pádu z prolézačky na Prašivé. "Tříletý chlapec byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předán s poraněním horní končetiny do péče lékařů ostravské fakultní nemocnice," popsal Humpl.

[chooze:article;value:554222]

​Do oblasti Prašivé ale zanedlouho vyjížděli znovu. Při turistice se tam zranila maminka i se svým dvouletým dítětem, které nesla na ramenou. V terénu ale oba spadli. "S poraněními hlavy a dolních končetin byli ošetřeni a předáni ve zdravotnické zařízení," uvedl mluvčí.

Do Beskyd vyjížděli ještě k dalším dvěma zásahům, tentokrát kvůli zranění dospělých. Prvním z nich byl 62letý muž, který si při sportu poradil koleno. "Při posledním zásahu pak posádky rendez-vous a RZP poskytovaly péči 29letému muži, který při náhlých interních obtížích spadl a poranil si hlavu v terénu poblíž Ostravice. I v tomto případě bylo nutné další ošetření ve frýdecko-místecké nemocnici," uzavřel Humpl.

U Berouna spadl sloup vysokého napětí. Jeden člověk je mrtvý, dva zranění (03/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.