V Bílině utekl rotvajler. Na ulici napadl ženu a zabil jejího psa

Bílinští policisté vyšetřují agresivní útok rotvajlera. Ten utekl z pozemku svých majitelů a na ulici napadl psa i s jeho paničkou. "Rodinný příslušník majitele rotvajlera nedostatečně zabezpečil oplocení zahrady u domu, kde pes žil, a ten pak utekl na ulici," vysvětlila mluvčí policie Ústeckého kraje Ilona Gazdošová. 

"Tam nejprve napadl jiného psa, kterého jeho majitelka ve snaze ho ochránit vzala do náruče. Přitom ji rotvajler napadl také a způsobil jí zranění horních končetin s delší dobou léčení," informovala mluvčí policie, že po útoku psa se bude pokousaná žena dlouho zotavovat.

[chooze:article;value:500073]

"Napadený pes bohužel vážným zraněním podlehl," sdělila Ilona Gazdošová. "Muži, který nedostatečně zabezpečil pozemek, kde útočící pes přebýval, bylo nyní sděleno podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti," dodala.

Podle policie jsou totiž majitelé psů za své mazlíčky zodpovědní a je jejich povinností je mít řádně zabezpečené. "Případ by měl být pro ostatní majitele psů varováním. Je třeba se řídit vyhláškami obcí, ve kterých je ukotven pohyb psů na veřejném prostranství obcí," varovala policie.

Otce a syna na Slovensku napadla medvědice. Chlapec při útěku zakopl (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.