V Brazílii se zřítilo letadlo, zemřeli všichni lidé na palubě

Na palubě cestovalo 58 lidí a čtyři členové posádky. S odkazem na leteckou společnost Voepass o tom informoval zpravodajský web Aero In zaměřený na letectví.

Ke zřícení letadla ATR 72 společnosti Voepass Linhas Aéreas došlo během letu z Cascavelu na mezinárodní letiště São Paulo-Guarulhos, informuje web NBC News. Cascavel se nachází ve státě Paraná, jihozápadně od São Paula.

Letadlo spadlo do rezidenční čtvrti ve městě Vinhedo. Z místa, kam letadlo dopadlo, se vznesl mrak černého dýmu. Na místo zamířili záchranáři. Web G1 uvedl, že nehodu nikdo nepřežil.

[chooze:article;value:568153]

Letecká společnost v pátek odpoledne potvrdila, že zahynulo všech 61 lidí na palubě. Upřesnila tak prvotní informace, podle kterých bylo na palubě celkem 62 lidí.

K pietě za oběti letecké katastrofy vyzval i brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva. "Chtěl bych, aby všichni povstali a uctili minutou ticha, protože ve městě Vinhedo v Sao Paulu právě havarovalo letadlo s 58 cestujícími a 4 členy posádky a zdá se, že všichni zahynuli," řekl brazilský prezident na veřejné akci.

Podle webu UOL se letadlo zřítilo z výšky téměř 4 000 metrů něco málo přes 20 minut před přistáním. Podle tajemníka pro bezpečnost Osmira Cruze stroj dopadl poblíž domu s obyvateli. Na zemi se ale nikdo nezranil.

Město Vinhedo, ve kterém se letadlo zřítilo:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.