V Británii se konaly další demonstrace. Ulice měst zaplnili zastánci uprchlíků

Londýn, Bristol, Oxford, Liverpool, Birmingham města, která se ve středu postavila za uprchlíky a dala jasně najevo všem rasistům a extremistům, že naopak oni nejsou ve Velké Británii vítáni. "Všichni, kdo tu jste, buďte na sebe hrdí. Lidé s hrůzou a znechucením sledují špínu, kterou tito lidé rozsévají," vyzvali.

Ulice zaplnily tisíce lidí s transparenty s nápisy jako například "Uprchlíci jsou vítáni". Lidé se scházeli zejména u azylových center nebo právnických firem, které se specializují na migraci. Právě na taková místa totiž v předešlých dnech útočily rozzuřené davy kvůli útoku v taneční škole v Southportu, kde mladík s africkými kořeny zabil tři dívky.

[chooze:article;value:567839]

​"Místní charitativní organizace pro uprchlíky byla včera v noci na seznamu cílů fašistické 'demošky'. Tyrani si dobírají ty nejzranitelnější. Stovky lidí se sešly, aby ukázaly, že je nenecháme tváří v tvář hrozbám a že jsou to rasisté, kteří nejsou vítáni. Potřebujeme, aby policie řešila kriminalistu, ale lékem na rasismus a rozdělení jsou komunity, které viditelně stojí pospolu," řekla účastnice antifašistické demonstrace.

Policie s demonstrací počítala. V místech, kde se měly protesty konat, lidé kvůli strachu z výtržnictví zavřeli už odpoledne obchody, služby, ale i restaurace a pro jistotu zabarikádovali i okna. O to větší překvapení pak bylo, že ulice nakonec obsadili zastánci uprchlíků a vše proběhlo velmi poklidně. "Jsem velmi spokojený s tím, jak to dopadlo. V ulicích byly tisíce lidí," řekl šéf metropolitní policie Mark Rowley.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.