V Británii se objevily znepokojivé zprávy. Obavy o zdraví krále Karla zesílily

[chooze:gallery;value:31369]

​Mezi fanoušky britské královské rodiny se šíří spekulace o tom, jak se daří nemocnému králi Karlovi. Deník Daily Beast ale přišel se zjištěním, které je zřejmě neuklidní. Králův tým se údajně připravuje na jeho pohřeb. Informaci měly deníku potvrdit hned tři zdroje z králova blízkého okolí.

Operace Menai Bridge, jak je detailní plán králova pohřbu podle deníku The Independent kódově označen, je tak prý už v plném proudu. Zdroje uvádí, že nejen, že se pravidelně aktualizuje harmonogram králova pohřbu, ale hodnotí se i to, co se vydařilo na pohřbu královny Alžběty II., a co by se naopak dalo udělat lépe.

[chooze:article;value:552283]

​"Pohřeb královny proběhl jako po másle a nastavil laťku hodně vysoko. Není to emocionální záležitost, je to práce, která se bere velmi vážně a nikdo se pochopitelně neplánuje nechat nachytat," řekl jeden ze zdrojů.

Přípravy pohřbu krále Karla III. měly začít právě po pohřbu královny, v poslední době ale zintenzivnily. Důvod je jasný – lékaři králi před pár měsíci diagnostikovali rakovinu. "Plány byly oprášeny a jsou aktivně aktualizovány. Není to nic, co by se nedalo očekávat, poté, co byla královi diagnostikována rakovina," dodal další zdroj.

Navzdory spekulacím zůstává zdravotní stav krále Karla záhadou. Od chvíle, co před více než dvěma měsíci oznámil, že bojuje s rakovinou, se o jeho zdravotním stavu neobjevily žádné oficiální informace. Nepříznivou diagnózu si král vyslechl od doktorů poté, co podstoupil v nemocnici zákrok kvůli zvětšení prostaty. S jakým typem rakoviny král bojuje, Buckinghamský palác neoznámil.

Nemocný král Karel se nečekaně zdravil s lidmi. Kate na veřejnosti nějakou dobu nebude, říká redaktor:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.