V Británii zadrželi muže podezřelého z trojnásobné vraždy. Matku a dvě dcery zastřelil kuší

Po 26letém Kyleovi Cliffordovi z Enfieldu v severním Londýně policisté pátrali v souvislosti se smrtí tří žen, k níž došlo v úterý večer ve městě Bushey severně od Londýna, informuje agentura AFP.

Oběťmi byly 61letá Carol Huntová, manželka rozhlasového komentátora BBC a Sky Sports Johna Hunta, a jejich dvě dcery, 25letá Louise a 28letá Hannah. Ve středečním prohlášení policisté uvedli, že podezřelý Clifford, kterého vypátrali v Enfieldu, "se s oběťmi znal" a po dalších podezřelých se nepátrá. Po svém zadržení musel být Clifford ošetřen v nemocnici.

[chooze:article;value:451379]

Těla obětí objevili místní policisté v domě ve městě Bushey v úterý večer krátce po 19. hodině. Podle informací stanice Sky News byly ženy při příjezdu záchranné služby ještě naživu, ale záhy podlehly svým vážným zraněním. Vrchní superintendant Jon Simpson čin označil za "strašlivý incident", při němž byla podle současných předpokladů použita kuše, ale nevyloučil, že pachatel sáhl i po jiných zbraních.

https://twitter.com/AFP/status/1811139581951234455

Stanice Sky Sports Racing na síti X uvedla, že tým je "hluboce zarmoucen tragickým úmrtím" a "naše myšlenky jsou v této strašné chvíli s naším kolegou Johnem Huntem, jeho rodinou a přáteli".

Ve Spojeném království není k držení kuše zapotřebí žádné licence, ale její nošení na veřejnosti je bez rozumného odůvodnění nezákonné. Ministryně vnitra Yvette Cooperová označila úmrtí za "skutečně šokující" a uvedla, že je o vyšetřování průběžně informována.

Mluvčí jejího ministerstva uvedla, že legislativa je "neustále přezkoumávána a na začátku tohoto roku byla vyhlášena výzva k předložení důkazů, aby se prověřilo, zda by měly být zavedeny další kontroly kuší". Uvedla, že ministryně "urychleně zváží závěry, aby zjistila, zda je třeba zákony dále zpřísnit".

V březnu byl zatčen 47letý muž poté, co byli dva lidé zraněni při samostatných útocích kuší v londýnské čtvrti Shoreditch. Loni v říjnu byl 21letý Jaswant Singh Chail uvězněn poté, co byl nalezen v areálu hradu Windsor západně od Londýna s nabitou kuší. Do královské rezidence se vloupal o Vánocích roku 2021 a policii řekl, že se snaží zabít královnu Alžbětu II.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.