V Británii zastavili 11letého řidiče! Po dálnici uháněl s kradeným přívěsem

Policisté, kteří podezřelý vůz zastavili přiznali, že je věk jedenáctiletého řidiče ohromil. Incident odehrál ve čtvrtek v hrabství North Yorkshire, informoval britský The Guardian. Policie uvedla, že vůz zastavila na podkladě oznámení o krádeži karavanu z rekreačního kempu poblíž města Thirsk. Volající uvedl, že byl tažen černým BMW.

Policistům se podařilo vozidlo lokalizovat při jízdě po dálnici A1 na jih. Vůz sledovali, když na křižovatce nedaleko Garforthu odbočil na M1 a poté jej zastavili. Od nahlášení krádeže karavanu stihlo uběhnout pouhých 45 minut.

[chooze:article;value:545009]

"Nic nás nepřipravilo na to, že za volantem seděl školák," řekl mluvčí. "Při prohlídce vozu bylo také nalezeno vybavení, které podezřelí obvykle používají ke krádežím, a několik registračních značek."

https://twitter.com/guardian/status/1766217389648044224

Seržant Paul Cording z policie v Severním Yorkshiru na sociální síti X unapsal: "I po více než 23 letech služby se setkáváte s věcmi, které se vám nedaří pochopit. Jako včera, kdy skvělá rychlá práce týmu identifikovala nedávno ukradený karavan tažený vozidlem s falešnými poznávacími značkami, ale pak se zjistilo, že řidiči je teprve 11 let."

Chlapec byl zatčen pro podezření z řady trestných činů, včetně krádeže, vloupání, pokusu krádeže a několika dopravním přestupkům včetně nebezpečné jízdy. Byl vyslechnut a podmínečně propuštěn na kauci.

právoplatní majitelé karavanu byli o zajištění karavanu vyozuměni a při incidentu nebyl nikdo zraněn, dodal mluvčí.

Policie hrabství North Yorkshire uvedla, že v poslední době zaznamenala zvýšený počet krádeží karavanů, a vyzvala majitele, aby zvážili instalaci bezpečnostních zařízení, zejména sledovacích systémů.

Kuriózní krádež na čerpací stanici: Muž si nejprve uvařil kávu a otevřel sušenku (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.