V Brně uhořelo osm lidí. Policie případ odložila

[chooze:gallery;value:31503]

​V pondělí policie oznámila, že se kriminalisté rozhodli odložit květnový případ požáru v Brně v Plotní ulici, při kterém zemřelo šest mužů a dvě ženy. Dle posudku odborníků se udusili zplodinami.

Společně s hasiči policie zjišťovala, proč vlastně hořet začalo. Od začátku se pracovalo se čtyřmi možnostmi: úmyslné jednání, nešťastná náhoda, nedbalost nebo technická závada.

Prověření záznamů z kamer v okolí a výslech svědků potvrdily, že nešlo o úmyslné zapálení. Unimobuňka byla v době požáru odpojena od všech sítí a nikde se nepodařilo nalézt elektrické spotřebiče, což vylučuje i technickou závadu.

​"Nedbalostní jednání ze strany osoby, která by procházela kolem a například odhodila nedopalek cigarety, vyloučily kamerové záznamy a výpovědi svědků. Vzhledem k tomu, že některé oběti byly v době úmrtí pod vlivem alkoholu, je možné, že mohlo dojít také k jeho rozlití a následnému vznícení. Velmi pravděpodobnou verzí je pak i zahoření odpadu od nedopalku cigarety uvnitř objektu," popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

"Dle výpovědí osob, které v objektu v minulosti také přebývaly, se tam běžně svítilo svíčkami, tedy otevřeným ohněm. Prostory byly odděleny závěsy, stačilo pak tedy např. pouhé zakopnutí a mohlo dojít k zahoření závěsů," dodal Šváb.

[chooze:article;value:502927]

​Podle Švába nelze také vyloučit, že za požár může průvan. "Požár tak mohl vzniknout i nešťastnou náhodou, což je tedy verze nejpravděpodobnější," řekl.

"Vzhledem k tomu, že nejde hodnověrně potvrdit ani jakékoliv nedbalostní jednání cizí osoby, nejde ve věci o podezření z trestného činu, a věc byla proto takto odložena," uzavřel Šváb.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.