V Brně útočili agresivní sršni. Pobodali 14 dětí, devět z nich skončilo v nemocnici

Operační středisko jihomoravských záchranářů ve středu dopoledne obdrželo informaci, že v brněnských Židenicích sršni pobodali větší množství dětí školního věku. "Na místo vyrazily dva lékařské vozy, tři záchranářské posádky, velkokapacitní sanitka a inspektor provozu. Z našeho pohledu se jednalo o mimořádnou událost," uvedla k zásahu na facebookovém profilu záchranářů jejich mluvčí Michaela Bothová. 

Po příjezdu na místo ošetřili 14 dětí. Devět z nich poté převezli do Dětské nemocnice v Brně, žádné z nich podle Bothové nebylo ve vážném stavu. "Děti byly z pochopitelných důvodů vystrašené, naši zdravotníci se tak museli vypořádat i s akutní stresovou reakcí pacientů. Také z tohoto pohledu šlo o náročný a mimořádný zákrok," doplnila k výjezdu. 

[chooze:article;value:519130]

​Na místo vyjížděli také hasiči, kteří se po ošetření a převozu dětí do nemocnice postarali o likvidaci sršního hnízda. 

Od podobné události přitom uplynulo jen pár dní. Minulý týden sršni pobodali pět malých dětí v Mníšku pod Brdy poté, co jedno z nich šláplo do jejich hnízda. "Všechny jsme je ošetřili a zaléčili na místě," prozradila mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová (více se dozvíte v tomto článku). 

Kvůli oteplování se v Česku usazují nové druhy hmyzu, mnohdy i nebezpečné (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.