V budově nikdo neměl být. Při požáru na Zlínsku zemřel člověk, další je zraněný

Večerní požár nedaleko nákupního centra Kaufland zaměstnal šest hasičských jednotek. Hořelo v opuštěném bytovém domě, uvnitř se ale nacházeli lidé. 

"Požár neobydleného bytového domu v Otrokovicích, kde se zdržovali lidé bez domova, si vyžádal jeden lidský život. Další osoby skončily v péči lékařů. Na místě jsou složky IZS. Policisté zajišťují okolí domu. Kriminalisté zjišťují okolnosti tragédie," napsali policisté v sedm hodin na twitteru.

"Z hořící budovy jsme evakuovali dvě osoby. Jednu jsme předali do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. V místnosti ve druhém nadzemním podlaží jsme našli třetí osobu v bezvědomí. Vynesli jsme ji na volné prostranství a zahájili se zdravotníky resuscitaci," přiblížili zásah hasiči. ​

[chooze:article;value:477340]

Ani oživování ale nakonec nepomohlo. O život přišel 38letý muž. Další (ročník 1974) skončil v péči lékařů. "Byl převezen s intoxikací na internu do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně," upřesnil mluvčí záchranářů Jakub Omelka.

Dodal, že na místě, kde hořelo, zasahují lékařské posádky poměrně často. A to právě proto, že budovu často obývají lidé bez domova, kteří tu hledají útočiště před zimou.

Hasiči museli při boji s požárem využít také výškovou techniku. Na místo neštěstí už se dostavil řídící důstojník hasičů pro územní odbor Zlín i pro oblast celého Zlínského kraje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.