V části nemocnice neteče teplá voda. Musím chodit manželku mýt žínkou, zuří muž

Na situaci v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov upozornil redakci TN.cz ve čtvrtek čtenář. Kraj, který je zřizovatelem zařízení, skutečnost následně potvrdil.

"Můžeme potvrdit, že v nemocnici došlo k havárii na páteřním rozvodu teplé užitkové vody. Teplá voda je však plně zajištěna pro všechny pavilony kromě Komplexního rehabilitačního centra a pavilonu následné péče, kde je v případě potřeby pro zajištění teplé vody využíváno náhradní řešení," řekl TN.cz náměstek pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje Pavel Pavlík (ODS).

[chooze:article;value:506849]

Mluvčí kraje David Šíma nastínil, jak ono náhradní řešení vypadá. "V daných případech je ohřev vody zajišťován pomocí elektrického zdroje," přiblížil.

Pavlík ale ubezpečil, že daná situace nemá žádný zásadní dopad na kvalitu poskytované zdravotní péče. "Na lokalizaci místa poruchy a jejím neprodleném odstranění intenzivně pracujeme a pevně věřím, že se závadu podaří odstranit co nejdříve," doplnil.

S tím však nesouhlasí čtenář. Podle něj jsou navíc potíže s vodou v nemocnici už od pátku. "Leží tam moje žena, je týden po operaci. Chodím ji tam umývat houbičkou namočenou ve studené vodě," postěžoval si muž.

Dotyčný zároveň popsal, jak to na odděleních vypadá. "Pacienti se tedy nemohou koupat. Jsou po operacích a jsou zpocení. Tak se umývají žínkami nebo se jenom tak otírají. Je to hrozné. Je to opravdu drzost, která v naší republice nemá obdoby," uzavřel.

Redakce TN.cz kontaktovala také samotnou nemocnici. Ta odkázala na vyjádření vedení kraje. 

Nemocnice řeší nedostatek personálu tak, že lákají na náborové příspěvky i bydlení. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.