V centru Berlína prasklo obří akvárium. Rozlilo se přes milion litrů vody

Největší oválné volně stojící akvárium na světě prasklo. Ještě ve čtvrtek mohli návštěvníci za 19 eur (asi 460 korun) z vnitřního výtahu obdivovat 1 500 ryb více než stovky různých druhů. Nyní zbyly z oblíbené atrakce pouze trosky. Přes milion litrů vody se vylilo do okolí.

Událost se stala okolo šesté hodiny ráno. Podle deníku Bild byla exploze tak silná, že rozbila dveře i okna a trosky vehnala do ulice. Střepiny zasáhly dva lidi. Není jasné, zda se jednalo o zaměstnance hotelu, nebo o hosty, píše list Die Welt. Dvojice ale skončila v péči lékařů.

[chooze:article;value:475347]

​Událost si vyžádala přítomnost více než stovky členů záchranných složek. Podle místních médií mohlo akvárium prasknout vlivem únavy materiálu. AquaDom byl přitom znovu otevřen teprve v létě po 2,5 letech renovace. Náklady přesáhly 2,6 milionu eur (přes 63 milionů korun). Část peněz padla na silikonové těsnění, obří válec byl také důkladně vyčištěn.

Podle berlínských hasičů museli všichni hosté opustit hotel. Berlínský dopravní podnik uvedl, že přilehlá ulice Karla Liebknechta byla uzavřena: "Na silnici je hodně vody. Zatím je příčina stále nejasná."

Exploze byla tak silná, že ji zaznamenaly dokonce dva seismografy v Berlíně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.