V centru Prahy vykolejila tramvaj. Prorazila zábradlí na chodníku

Policisté dostali hlášení o incidentu na křižovatce ulic Lazarská a Spálená krátce před půl třetí odpoledne. "Došlo k dopravní nehodě, kdy vykolejila tramvaj a následně narazila do zábradlí," uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Dodal, že nikdo se nezranil. Záchranáři tak nemuseli ošetřovat pasažéry ani lidi postávající na chodníku. Proč tramvaj vykolejila, strážci zákona prověřují. 

Podle svědků tramvaj přejela odbočku, řidič proto začal couvat dozadu směrem na Karlovo náměstí. Přední kola tramvaje se ale začala stáčet doprava. Jednosměrná sjezdová výhybka způsobila, že se první vagon vzpříčil a málem převrátil. "Dopravní policisté na místě veškeré okolnosti nehody zjišťují," upozornil Hrdina.

[chooze:article;value:479655]

​Dopravu v centru Prahy nehoda silně omezila. "Tramvaje jsou vedeny po odklonových trasách dle volných traťových kapacit. Cestujícím doporučujeme využít linky metra," uvedli zástupci Pražské integrované dopravy (PID).

Nehoda omezila provoz linek 2, 3, 5, 6, 9, 14, 18, 22, 23, 24. Zhruba v 15 hodin byl obnoven provoz mezi stanicemi Karlovo náměstí – Václavské náměstí – Jindřišská.

[chooze:gallery;value:29703]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.