V České Třebové se srazily dva nákladní vlaky. Škoda činí 150 milionů

[chooze:gallery;value:34015]

Událost se odehrála v neděli krátce před šestou hodinou ráno v depu v České Třebové. "Při vjezdu do depa nákladní vlak projel na červenou a najel do stojícího nákladního vlaku. Došlo k vykolejení několika vagónů," popsala situaci mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Při nehodě se lehce zranil jeden strojvedoucí. "Můžeme potvrdit, že jsme vyjížděli ke srážce dvou vlaků. Transportovali jsme jednoho zraněného s lehčím zraněním do nemocnice," sdělila mluvčí záchranářů Alena Kisiala.

[chooze:article;value:527880]

Cestující se však nemusí obávat žádných zpoždění ani jiných problémů. "Na osobní dopravu to nemá vliv. Jezdí se bez omezení," doplnila Friebová.

Incident se totiž stal v depu pro nákladní dopravu. Ani na její provoz by to ale nemělo mít vliv. "Sice nejezdí do depa, ale vlaky, které tranzitují, mohou jet přes nádraží," uzavřela Friebová.

"Škody na místě mimořádné události byly doposud odhadnuty na 150 milionů korun. Na místě šetří příčiny a okolnosti vzniku tři inspektoři Drážní inspekce, která zahájila vlastní šetření této události včetně zpracování závěrečné zprávy," informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Případem se zabývají mimo jiné i orlickoústečtí kriminalisté. "Následně budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení," řekla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Řidič náklaďáku nestihl přejet koleje. Vlak převrátil kamion na bok (11/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.