V Českém Švýcarsku opět hořelo. Měl tam řádit žhář

Kvůli kouři v lese vyrazili pod Vlčí horu v národním parku České Švýcarsko hasiči z Krásné Lípy a Šluknova. "K požáru jsme vyjížděli v neděli v 11:24," potvrdil v pondělí událost zástupce velitele krásnolipské jednotky Václav Danita. Na místě našli hasiči v plamenech posed i blízký vyvrácený strom. Požár se jim naštěstí podařilo rychle dostat pod kontrolu.

[chooze:article;value:486283]

Při následné prohlídce širšího okolí ale ochránci parku zjistili, že posed nebyl jedinou lesní stavbou, která ten den v Českém Švýcarsku hořela. "Došlo také k pokusu o zapálení nedalekého seníku, vzdáleného asi 150 metrů. V seníku došlo k ohoření jeho konstrukce a k vyhoření zbytků sena a suché trávy v okolí," uvedli zástupci národního parku na facebooku.

[chooze:gallery;value:31153]

Kvůli dvěma nepříliš vzdáleným, ale zároveň odděleným požárům mají ochránci parku podezření na žháře. O svých zjištěních proto informovali policii. "Můžu potvrdit, že se tím zabýváme," sdělil redakci TN.cz mluvčí ústecké policie Kamil Marek. Odmítl ale potvrdit, zda případ policie vyšetřuje jako žhářství. "Věc je stále v šetření," vysvětlil.

Zázrak přírody. České Švýcarsko se po požáru začíná opět zelenat:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.