V Česku končí ikonické hračkářství. Milují ho děti z celého světa

V květnu 2016 otevřelo nejstarší hračkářství na světě Hamleys pobočku i v České republice. Děti se mohly začít bavit na ploše asi 6 000 metrů čtverečných.

Hamleys ale v Česku končí. Jak informovaly Hospodářské noviny, od prosince mizí název značky z obchodu. Už ani nefungují české webové stránky hračkářství.

[chooze:article;value:531315]

"S Hamleys jsme se nedomluvili na prodloužení spolupráce. Zjednodušeně lze říct, že jsme každý věřili v něco jiného. Hamleys chtěli mít tradiční kamenný obchod s hračkami, zatímco my chceme indoor zábavní centrum, kam se lidé chodí primárně bavit," uvedl český investor Pavel Čmelík pro portál Novinky.

Hamleys v Praze Na Příkopě se tak změní na The Playground. Nově by mělo být dostupných více atrakcí, prodej hraček bude pokračovat, podle Čmelíka jich ale bude v nabídce spíše méně.

Hračkářství má 11 poboček ve Velké Británii a okolo 90 celosvětově. Založeno bylo v roce 1760 a nyní je největším hračkářstvím na světě. Zároveň má i největší obchod s hračkami, a to sedmipatrový Hamley's Toy Store v Londýně s celkovou prodejní rozlohou přes 4 500 metrů čtverečných.

Měsíce dřiny a 18 000 kostek. Britové postavili repliku královských oslav z lega (6/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.