V Česku řádí falešní policisté. Na dálnici přepadli řidiče a ukradli mu auto

V pátek 20. ledna jeli dva rumunští řidiči kolem půl desáté večer po dálnici D1 v dodávce značky Mercedes. Na 174. kilometru poblíž obce Říčky dvojici zastavila dodávka Volkswagen s výstražnými majáky.

"Z vozidla, které mělo pravděpodobně rakouskou značku, vystoupili tři civilisté a hovořili anglicky. Řekli, že se jedná o rutinní kontrolu policistů. Jeden z mužů se netajil ani tím, že má za pasem pistoli," popsal mluvčí policie Jihomoravského kraje David Chaloupka.

[chooze:article;value:487848]

Během fingované kontroly jeden z falešných policistů ukradl řidiči rumunské dodávky finanční hotovost v eurech a librách v hodnotě asi 150 tisíc korun. Zbylí dva falešní policisté nastoupili do zastavené dodávky a odjeli s ní. Třetí muž je následoval ve volkswagenu.

"Přepadení muži doběhli k SOS sloupku na dálnici a případ nahlásili policii. Vyšetřovatelé později zjistili, že dodávka opustila dálnici na sjezdu v Ostrovačicích," řekl mluvčí policie Jihomoravského kraje David Chaloupka.

[chooze:article;value:487753]

Kriminalisté se domnívají, že se dodávka s pachateli mohla pohybovat mezi obcemi Ostrovačice a Veverské Knínice. "Pokud někdo z obyvatel v těchto obcích zahlédl podezřelé v dodávce značky Volkswagen nebo viděl incident na dálnici, ať kontaktuje linku 158," žádá policie o pomoc.

Policie dopadla muže, který v Ostravě vyloupil několik domů. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.