V Česku se hromadí případy agresivních psů. Pokousali pošťačku i cyklistu

Policie v Královéhradeckém kraji řeší závažný problém. Několika majitelům utekli jejich psi a někoho napadli. "Během tří dnů zaevidovali policisté v teritoriu Jičínska čtyři případy pokousání člověka nebo psa psem," informovala tisková mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Psi obvykle nebyli nijak zajištění, a proto pro ně nebyl útěk složitý. "V prvním případě vyběhl německý ovčák z nezajištěného pozemku a pokousal pošťačku, ve druhém měl pes plemene American bully pokousat Jorkšírského teriéra," uvedla tisková mluvčí.

[chooze:article;value:506484]

O pár hodin později se opakovala podobná situace. "Ve stejný den pak na cyklistu zaútočil pes, který zřejmě v nestřeženém okamžiku majitelů překonal plot, a v posledním případě 5měsíční štěně pokousalo sousedku," dodala Pospíšilová.

Policisté se proto rozhodli apelovat na majitele psů, aby své mazlíčky nenechávali volně pobíhat ve veřejných prostorech. "Majitel psa je povinen zamezit jeho volnému pobíhání a na veřejných místech ho mít neustále pod kontrolou či dohledem," varovali policisté. V opačném případě může lidem hrozit mastná pokuta.

[chooze:article;value:503706]

"Je třeba si uvědomit, že volně pobíhající pes může být nebezpečný pro své okolí, může napadnout lidi, zejména chodce a cyklisty, dále ostatní zvířata, může zavinit dopravní nehodu nebo způsobit škodu na majetku," varovala policie. Za všechny způsobené škody pak zodpovídá majitel.

Pes ukousl muži ucho. Majitel ho nezvládá, sousedé žijí ve strachu (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.